Välkommen in till oss!Information och bilder från verksamheten inom ÖBF


Verksamhet, från 2009

Verksamhet, från 2008

Verksamhet, från 2007

Verksamhet, från 2006

2006

 

Förbundsråd 25 November 2006, Linköping

Förbundsrådet hölls på hotell Scandic i Ryd, Linköping. Rådet hade i år lockat ca 40 deltagare att komma. Nedan följer ett referat i bild och text.

(Text & foto Tomas Kindstedt)

Harald Mårtensson (ordf. ÖBF) öppnade mötet.

Metereolog (och styrelseledamot ÖBF) Bo Nordenram gav åhörarna en genomgång i att läsa väder, tolka väderleksrapport på radio, statistik på väderutveckling över tiden.

 

Limnolog, Måns Lindell från Vätternvårdsförbundet berättade om Vätterns vattenmiljö, nu och förr. Det blev många frågor från de nyfikna åhörarna under föredraget.

Ingmar Granlind, pappa till "Slamkryparen" var på plats och berättade om säkerhet vid sjö- och torr- sättning. Han visade också vad "slamkryparen" kan göra. Länk till lyftaren: http://www.gmtab.se/

  

ÖBF:s valberedning redogjorde för sina aktiviteter, och arbetssätt. Man satte också åhörarna i arbete med att fundera på hur man kan stimulera till fler nomineringar i framtiden.

Alexander Johansson (Säkerhetsbesiktningsansvarig i ÖBF) berättade om säkerhet till sjöss. En enkel tävling bland åhörarna fick sju lyckliga vinnare av var sin förbandslåda och T-shirts till andrapristagarna.

Tomas Kindstedt (IT ansvarig ÖBF) berättade om det kommande IT-system för klubbadministration som skall släppas under första kvartalet 2007. SBU ansvarar för systemet som kommer vara tillgängligt som en förmån till medlemsklubbar.

 

Årsmöte i Linköping 2006-03-25.

Program med redovisning av året som gått, genomgång av klubbarnas ståndpunkt kring material som ÖBF skall bearbeta vid kommande Båtriksdag i Svenska BåtUnionens regi. Lasse Bengtsson berättade om sitt arbete i tidningen BÅTLIV. Dagen avslutades med formellt årsmöte, och senare konstituering.

 

Uppdaterat
2008-02-26 / HM
Copyright (©) ÖBF 2008, Harald Mårtensson